EAC: lovas coaching

Equine Assisted Coaching -ahogyan azt a Keulseweg Educatief Centrum megálmodta es tanítja

Miért lovak?

A lovakkal való együttműködés olyan témákat helyez reflektorfénybe, melyek a mindennapi életben természetes módon részei az életünknek,  a coach objektív megfigyelései és kérdései pedig segítik a tudatosodást és megoldások keresését. A lovak szakértők jelek, testbeszéd olvasásában, és igen érzékenyek az ember viselkedésére. Előítéletek nélkül, a jelen pillanatra reagálnak egy szociális, menekülő állat nézőpontjából, nem gondolnak a múlt hétre, a tegnapra. Eredetileg igen szigorú hierarchiában élnek, ahol minden tag pontosan tudja, mi a szerepe, feladata. Számukra a világos kommunikáció, bizalom, a vezetés és feladatkiosztás egyértelműsége természetükből adódóan túlélés kérdése, emiatt olyan érzékenyek arra, hogy a ménes egy másik tagja, legyen az ló, vagy adott esetben ember, hogyan viselkedik és mi zajlik benne. Egyszerűen megfogalmazva, világosan látják, hogy a szíved, az agyad es a viselkedésed egy vonalban vannak-e. A lovakkal való találkozás eleve arra késztet, hogy kilépj a komfortzónádból a konfrontáció zónájába - és lovas coaching formájában arra is lehetőséget ad, hogy ezt ne csak fizikailag, hanem a gondolkodásod szintjén is megtedd. Mivel nemcsak beszélgetünk, hanem gyakorlatokat végzel el a lóval, a megtapasztalás ereje extra mozgatórugókent működik a tudatosodás mechanikájában.

Ki vagy te? Válaszokat kereső egyén, partner egy problémákkal küzdő magán- vagy üzleti kapcsolatban, vagy egy fejlődni vágyó csapat tagja?

Egyéni coaching
Egyéni coaching

Ki vagy te valójában, mi minden él benned, és mi akadályoz abban, hogy élj a benned rejlő lehetőségekkel? Szeretnéd jobban ismerni és fejleszteni magad? Vannak olyan élethelyzetek, döntéshelyzetek, melyek kérdéseket vetnek fel benned, de választ találnod egyedül nehéz? A válasz benned van- és én mint coach segítek neked megtalálni azt.

Itt olvashatsz többett lehetséges coach-kérdésekről.

Duó coaching
Duó coaching

Családi konfliktus, közös megoldáskeresés és döntéshozatal? Mentális es érzelmi távolság növekedése egy kapcsolatban olyan kihívás, amiről beszélni nem mindenkinek egyszerű. EAC egy új nézőponot kínál, és nem feltétlenül beszéd útján vezet megoldásra. Duók nemcsak családon belül, hanem üzleti/céges közegből is kérhetnek coachingot. Kollégák, partnerek, munkadó -munkávallaló vagy bármiyen viszonyban lévők, akik együtt válaszokat keresnek. * 

Team coaching
Team coaching

Minden ember magával viszi a gondolkodásmódját, elvárásait, világképét, meggyőződéseit és identitását a munkahelyére. Hogyan tudunk mégis együtt hatékonyan es effektíven dolgozni? EAC segít abban, hogy megértést, elismerést és tiszteletet adjunk egymásnak, ösztönöz együttműködésre, kreativitásra és megoldások keresésére.  

Team coaching

Egy duó már egy csapat, ezt a felállást mégis külön említem, mert más a dinamikája, mint egy pl. 8 fős csapatnak, és a jelenlevők érzelmi biztonságát szem előtt tartva más mélységben érinthetők az egyes tagok személyes témái. 

Hogyan zajlik egy lovas coaching alkalom?

Az első lépés egy bevezető beszélgetés, melynek során fel kell tennem néhány kérdést annak érdekében, hogy eldönthessem, valóban én vagyok-e a megfelelő szakember számodra, és hogy melyik gyakorlatot, melyik lovat válasszam a veled való munkához.

Ahhoz, hogy részese lehess lovas coachingnak, tapasztalat lovakkal, ismeret lovakról részedről nem szükséges. Az EAC alkalmak során a coachee (kliens) nem ül fel a lóra, hanem a ló mellett, a földön végez el egyszerű gyakorlatokat. Ezen gyakorlatok elvégzése során lehetőséget kapsz arra, hogy többet tuddj meg és elgondolkodj önmagadról, másokról.

A coach folyamatosan figyeli, hogyan vitelezed ki a gyakorlatokat és hogyan reagál a ló, majd rövid reflekciófázisokban visszadja objektív megfigyeléseit és kérdéseket tesz fel. A coach gondoskodik a résztvevők (ember es ló) fizikai és érzelmi biztonságárol es ráhangol arra, ami szükséges. Ehhez a hangoláshoz különböző gyakorlatokból, illetve coaching technikákból merít, melyeknek alkalmazása attól függ, melyik technika kapcsolódik leginkább a coachee gondolkodásmódjához, belső világához.  Ez a sztori kizárólag Rólad szól, hiszen ez egy a Te megoldásodra, a Te megtapasztalásodra, a Te belső világodra összpontosító módszer.

Egyéni coaching esetén egy alkalom körülbelül másfél óra hosszú, team esetén három óra és három részre tagolódik. 

Lovas coaching fedett homokos pályán, vagy kinti környezetben történik, lovardákban, vagy más, lótartassal foglalkozó helyeken. Ezért kérlek, hogy az évszaknak/időjárásnak megfelelő öltözékben es olyan cipőben gyere, amiben kényelmesen tudsz legalább egy-két óra hosszat állni, és ami koszos lehet. Jelenleg Pákozdon működök együtt a Capitol lovardával, ahol egy fedett homokos pályán dolgozunk.

A coaching után megkérlek, hogy tölts ki két kérdéssort, az egyiket a coaching napján, a másikat három nappal később.

Ha vannak még kérdéseid, észrevételeid, kételyeid, vagy szeretnél időpontot egyeztetni, lépj velem kapcsolatba